Image
L2 hyr ut i Gamlestaden.
L2 hyr ut i Gamlestaden. Bild: Jörgen Hinder.

L2 hyr ut i Gamlestaden

Uthyrning L2 Fastigheter har tecknat avtal med Studentvikarie om att hyra 1 425 kvadratmeter i kontorsfastigheten Lokomotivet i Gamlestaden i Göteborg. Planerad inflyttning är den 1 mars 2020.
Publicerad den 12 September 2019
Annons
Image

– Det är ett innovativt och spännande bolag som nu flyttar in i Lokomotivet. Studentvikarie är verkligen digitalisering när det är som allra bäst. De tillhandahåller en modern och teknisk plattform för att lösa ett välkänt och klassiskt behov, nämligen skolors återkommande problem med att hitta lämpliga och kompetenta vikarier, säger Karl Ljunggren, vd på L2 Fastigheter.

Det nya hyresavtalet med Studentvikarie innebär att Lokomotivet nu är fullt uthyrt. Totalt finns cirka 6 600 kvadratmeter kontorsyta varav cirka 4 800 kvadratmeter är iordningställda i den halvcirkelformade byggnad som tidigare användes för reparation av SJ:s elektriska lok.

Övriga hyresgäster är bland andra Folkspel, Green Cargo och IT-bolaget Bygglet.

Enligt Karl Ljunggren har Lokomotivets speciella uttryck, i kombination med det attraktiva läget i Gamlestaden, varit avgörande för de företag som valt att hyra kontor i fastigheten.

– Gamlestaden är verkligen en stadsdel i stark tillväxt och utveckling, där det tidigare industriområdet nu förändras och blir en modern och kreativ arbetsplats för nytänkande bolag inom flera olika branscher. Allt flera företag och organisationer ser sina kontorslokaler som en tydlig bärare av varumärke och värderingar. Det har varit en trend internationellt i några år och nu märker vi att efterfrågan på kontor med karaktär ökar också här i Sverige.

Studentvikarie har sedan starten 2015 vuxit snabbt och har idag över 40 medarbetare. Företagets snabba expansion är en viktig orsak till valet att flytta in i Lokomotivet. Men även lokalernas karaktär och möjligheten att skapa en spännande mötesplats för medarbetare och kunder har varit viktiga.

– Vi räknar med att det finns en fortsatt stark tillväxtpotential i vår nisch och behöver därför lokaler där vi kan fortsätta att växa och utvecklas. I Lokomotivet får vi flexibla lokaler där vi kan skapa vårt eget hem. Centralt och personligt men ändå till en bra hyra. Samtidig ser vi lokalerna som en del av vår profil, där vi erbjuder såväl kunder som medarbetare en kreativ och inspirerande miljö som skapar nya tankar och möten, säger Gustav Bild, vd på Studentvikarie.

När de befintliga byggnaderna på Lokomotivet är fullt uthyrda påbörjar L2 Fastigheter nästa fas i utvecklingsarbetet med fastigheten i Gamlestaden.
– Fastigheten har en markyta på totalt 18 000 kvadratmeter, varav stora områden ännu inte är bebyggda, så för oss som fastighetsägare är det nu dags att blicka framåt och ta nästa steg i utvecklingen av fastigheten Lokomotivet i Gamlestaden, säger Karl Ljunggren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY