Image

Kungsleden köper i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper två fastigheter i Göteborg för 70 miljoner kronor. - Med dessa fastighetsköp börjar vi implementeringen av Kungsledens investeringsprogram som är en av hörnstenarna i vår nya affärsstrategi, säger Anders Kvist, tillförordnad vd för Kungsleden.
Publicerad den 18 Juni 2013

Kungsleden köper två lager- och kontorsfastigheter i Högsbo i Göteborgs kommun för en total köpeskilling om cirka 71,5 miljoner kronor inklusive transaktionskostnader.

Säljare är ett lokalt privat bolag.

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 8,3 procent.

De två fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 13 700 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 10,2 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Kopparbergs Bryggeridepå AB, Millons Bil AB & Swedtire AB.

- Med dessa fastighetsköp börjar vi implementeringen av Kungsledens investeringsprogram som är en av hörnstenarna i vår nya affärsstrategi. Fokus ligger nu på att förvärva, förvalta och förädla fastigheter med hög riskjusterad avkastning inom segmenten industri/lager, kontor och handel i Storstockholm, Mälardalen, sydvästra Sverige och tillväxtorter i Norrland, säger Anders Kvist.

Catella var rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige