Image

Kungsleden köper i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper två fastigheter i Göteborg för 70 miljoner kronor. - Med dessa fastighetsköp börjar vi implementeringen av Kungsledens investeringsprogram som är en av hörnstenarna i vår nya affärsstrategi, säger Anders Kvist, tillförordnad vd för Kungsleden.
Publicerad den 18 Juni 2013

Kungsleden köper två lager- och kontorsfastigheter i Högsbo i Göteborgs kommun för en total köpeskilling om cirka 71,5 miljoner kronor inklusive transaktionskostnader.

Säljare är ett lokalt privat bolag.

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 8,3 procent.

De två fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 13 700 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 10,2 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Kopparbergs Bryggeridepå AB, Millons Bil AB & Swedtire AB.

- Med dessa fastighetsköp börjar vi implementeringen av Kungsledens investeringsprogram som är en av hörnstenarna i vår nya affärsstrategi. Fokus ligger nu på att förvärva, förvalta och förädla fastigheter med hög riskjusterad avkastning inom segmenten industri/lager, kontor och handel i Storstockholm, Mälardalen, sydvästra Sverige och tillväxtorter i Norrland, säger Anders Kvist.

Catella var rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY