Image
Kungsleden köper Electra Building i Kista av Nordika för 750 miljoner kronor.
Kungsleden köper Electra Building i Kista av Nordika för 750 miljoner kronor. Bild: Kungsleden

Kungsleden köper Electra Building i Kista

Transaktioner Kungsleden köper den 25 000 kvadratmeter stora kontorsfastigheten av Nordika för 750 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Augusti 2015

Kungsleden tar ytterligare ett grepp om sin redan starka position i Kista Science City genom förvärvet av kontorsfastigheten Electra Building (Keflavik 1) med en total uthyrningsbar area om 25 000 kvadratmeter. Kungsleden AB (publ) fortsätter att expandera sin fastighetsportfölj i utvalda tillväxtområden i och med förvärvet av kontorsfastigheten Keflavik 1 i Kista Science City norr om Stockholm.

Transaktionen innebär att Kungsleden expanderar sitt kontorskluster i Kista till åtta fastigheter med en total uthyrningsbar area om 130 000 kvadratmeter.

Kista Science City är en av Stockholms starkaste kontorsmarknader med ett bra serviceutbud och ett strategiskt läge mellan centrala Stockholm och Arlanda. Fastigheten har en väldiversifierad hyresgäststruktur med många stabila hyresgäster och tillträde sker i september 2015.

– Det är oerhört glädjande att kunna genomföra den här transaktionen som tillför över 25 000 kvadratmeter till vårt kontorskluster i Kista. Keflavik 1 är en modern kontorsfastighet i mycket bra skick som stärker vårt erbjudande till våra befintliga och potentiella kunder i Stockholm, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

JLL var säljaren Nordikas rådgivare.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY