Image

Kungsleden hyr ut till Convendum i Hagastaden

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med co-workingaktören Convendum om 5 500 kvadratmeter i det kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan i Hagastaden. Hyresavtalet löper på tolv år och har ett sammanlagt hyresvärde om 300 miljoner kronor. 
Publicerad den 14 Juni 2018
Blästern 14 i Hagastaden. Bild: Kungsleden
Blästern 14 i Hagastaden.

Convendum är ett co-workingkoncept i premiumsegmentet med fokus på service, teknik och design. Företaget finns i dag på sju platser i Stockholms innerstad samt i Göteborg.

Fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm ligger alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Hela kvarteret Blästern 14 genomgår nu en total renovering och byggs om till både hotell och kontor om totalt 17 000 kvadratmeter. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på konceptarbetet för både hotellet och co-workingkonceptet, både vad gäller k-märkta detaljer samt industriella inslag.

Fastigheten kommer att certifieras enligt Leed Gold och hyresavtalet med Convendum är ett grönt hyresavtal. Beräknad inflyttning sker under första kvartalet 2020.

– Vi välkomnar Convendum som ny hyresgäst till Kungsleden. Convendums framgångsrika co-workingkoncept kommer samlokaliseras med Nobis nya hotell och skapa en ny destination i Stockholm – en oas i staden – för hotellgäster, företag, grannar, andra stockholmare och turister, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

– Convendum etablerar ett åttonde center i Stockholm i form av en hel fastighet på ett mycket intressant läge, dessutom samlokaliserat med nya Nobis Hotel vilket ger ett mycket starkt serviceutbud för våra medlemmar och hyresgäster, säger Håkan Jeppsson, vd för Convendum.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige