Image

Kungsleden hyr ut 4 000 kvadratmeter i Gävle

Uthyrning Kungsleden tecknar ett nytt femårigt avtal med Nilar Svenska AB som utökar sin verksamhet med ytterligare 4 000 kvadratmeter till 5 265 kvadratmeter i fastigheten Fredriksskans 15:16 i Gävle.
Publicerad den 1 April 2014

Batteriföretaget Nilar har varit hyresgäst hos Kungsleden sedan maj 2011 då de flyttade sin verksamhet från USA till Kungsledens lokaler i Fredriksskans i Gävle.

Sedan flytten har de utvecklat sin batteritillverkning och ska nu påbörja automatisering av sin tillverkning och bedriva en fullskalig verksamhet.

- Fredriksskans är ett modernt produktionshus som redan är anpassat för både lager och produktionsverksamhet vilket gör att det endast behövs mindre anpassningar för att de nya lokalerna ska möta Nilars behov, säger Frida Stannow Lind, utvecklingschef på Kungsleden.

- Vi ser ett stort intresse för Fredriksskans som fortfarande har vissa vakanser kvar att fylla. Fastigheten har en stor potential och ett utmärkt läge intill Gävle hamn. Här finns uppställningsytor på cirka 10 000 kvadratmeter och ytterligare mark som möjliggör vidare expansion och utbyggnad om cirka 14 000 kvadratmeter, säger Tommy Leckborn, uthyrningsansvarig för Fredriksskans.

I fastigheten hyr även bryggeritransportföretaget Bibab 1 300 kvadratmeter.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige