Image
Centrumledare Alexandra Werder Hallonkvist och Axel Swanstein på Kulturhotellet AB utanför huvudentrén till gallerian Söder.
Centrumledare Alexandra Werder Hallonkvist och Axel Swanstein på Kulturhotellet AB utanför huvudentrén till gallerian Söder. Bild: Jefast

Kulturhotellet till Jefasts Söder

Bolag Kulturhotellet och Jefast ingår samarbete.
Publicerad den 19 Mars 2021

Kulturhotellet är en konst- och kulturagentur som verkar för utvecklingen av en stark konst- och kulturscen i Nordvästra Skåne med broar som förenar regionen med resten av världen. De har under flera år bedrivit sin verksamhet mycket framgångsrikt i Stadsdelen Söder, Helsingborg. Av olika anledningar har Kulturhotellet beslutat sig för att lämna sin befintliga lokal och därmed funnit en ny samarbetspart för att kunna fortsätta bedriva och utveckla sin verksamhet.

Jefast äger och utvecklar gallerian Söder sedan flera år tillbaka och har vid olika tillfällen haft samarbete med Kulturhotellet. Jefast och Söder har som målsättning att vara en attraktiv och självklar mötesplats med ett brett utbud vad gäller caféer, restauranger, livsmedel, gym och med olika upplevelser och beröringspunkter för att få besökarna att vilja besöka Söder oftare, stanna lite längre, komma tillbaka och där man upplevt något som är värt att berätta vidare för andra.

– För oss är det självklart att en aktör som Kulturhotellet finns kvar i kvarteret och färgar stadsdelen med inspirerande konst och upplevelser i alla dess former. Det är en av många avgörande faktorer för att fortsätta öka attraktiviteten i stadsdelen och fortsätta bidra till den självklara mötesplats Söder är och vill fortsätta vara. Hos oss ska man uppleva något man inte gör någon annanstans i Helsingborg, säger Alexandra Werder Hallonkvist, centrumledare Söder.

Parterna har denna dag valt att ingå ett samarbetsavtal för att möjliggöra att Kulturhotellet kan fortsätta sin verksamhet med fokus på stadsdelen Söder och att Jefast får en samarbetspart för att öka attraktiviteten i området och inom Söder.

– Kärnan i Kulturhotellet är konsten och dess potential att utveckla platser, människor och samhällen genom sina mjuka värden, samarbete med Jefast gör det möjligt för oss att fortsätta det arbetet på Söder. Genom sitt innehav och driv som samhällsutvecklare känns Jefast som en klok och långsiktig samarbetspartner för att driva den konstnärliga utvecklingen vidare. En mer naturlig samarbetspartner är svårt att hitta, säger Axel Swanstein, konstnärlig ledare, Kulturhotellet AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY