Image

Kub arkitekter ritar lägenheter i Karlatornet

Bygg/Arkitektur Göteborgsbaserade Kub arkitekter har fått i uppdrag att rita merparten av lägenheterna i det planerade Karlatornet i Göteborg.
Publicerad den 23 Februari 2016

Projektet har lockat några av världens främsta arkitektbyråer, och byggherren Serneke har planerat byggstarten till 2017.

Huvudarkitekt för det unika projektet är det välrenommerade internationella kontoret Skidmore, Owings & Merrill (SOM). De har ritat några av de högsta byggnaderna i världen, bland annat Burj Khalifa i Dubai. Det ska byggas cirka 600 lägenheter i Karlatornet och Kub arkitekter kommer att utforma majoriteten av dem. Lägenheterna spänner hela vägen ifrån yteffektiva enrummare till stora, exklusiva våningar. Även Andreas Martin-Löf Arkitekter är delaktiga i projektet och kommer utforma ett antal lägenheter.

– Vi är glada och stolta att Serneke valt oss som arkitekter för att utforma bostäder i prestigeprojektet Karlatornet. Vi har stor erfarenhet av bostadsritande och ser uppdraget som ett kvitto på vår breda kompetens som bostadsarkitekter, säger Håkan Trygged som är ansvarig för projektet hos Kub arkitekter.

Karlatornet blir Göteborgs första riktiga skyskrapa och Nordens högsta byggnad med sina 266 meter. Tornet är en del av Karlastaden – en modern och förtätad stadskärna bestående av 10 kvarter med service, handel, kontor och bostäder.

Kub arkitekter har funnits sedan 2001 och har sin bas i Göteborg. De består av 25 medarbetare med en stor samlad erfarenhet för att kunna ta sig an allt från stadsplanering till husbyggnad och inredning. Sedan starten har Kub arkitekter fått ett antal utmärkelser, bland annat Kasper Salin-priset och Sveriges Arkitekters bostadspris.

Kub arkitekter är ett arkitektkontor i Göteborg som startade 2001. För närvarande är vi cirka 25 personer med stor samlad erfarenhet av olika typer av arkitektarbete. Vi arbetar med planering och gestaltning, från stadsplanering till husbyggnad och inredning. Kub arkitekter har uppdrag över hela Sverige med en koncentration till Västsverige.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige