Image

Kopparstaden säljer 434 lägenheter

Transaktioner Nu är kommunala Kopparstadens storförsäljning i Falun klar. Bolaget säljer 434 lägenheter.
Publicerad den 2 Maj 2013

Nu är kommunala Kopparstadens storförsäljning i Falun klar. Bolaget säljer 434 lägenheter.

Köpare är Dalecarlia Fastighets AB, ett dotterbolag till HSB Dalarna.

– Vi är mycket nöjda med Dalecarlia Fastighets AB som köpare. Vårt mål har i hela processen varit att hitta en seriös och långsiktig aktör som har hyresrätten som affärsidé och Dalecarlia Fastighets AB uppfyller alla de kraven, säger Walter Johansson, ordförande i Kopparstadens styrelse.

– I våra möten har vi fått stort förtroende för HSB Dalarna samt dotterbolaget Dalecarlia Fastighets AB vilket borgar för ett proffsigt övertagande och ett långsiktigt gott samarbete. Nu gäller det att säkerställa en för hyresgästerna så smidig övergång som möjligt, säger Pernilla Wigren, vd på Kopparstaden.

Lägenheterna ligger i stadsdelarna Herrhagen och Tallbacken: Herrhagsvägen 217-243, Tallbacksvägen 4, 6, 8, 9 och 11 samt Polhemsvägen 11, 13 och 17.

Catella var rådgivare åt säljaren.

Genom förvärvet ökar Dalecarlia Fastighets AB sitt totala lägenhetsinnehav med cirka 70 procent och har efter förvärvet över 1 000 lägenheter i länet, största delen i Borlänge och Falun.

Tillträdet sker 27 maj i år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige