Image

Catella får säljuppdraget av Kopparstaden

Transaktioner Catella får uppdraget att sälja 434 av kommunala Kopparstadens lägenheter i Falun.
Publicerad den 27 November 2012

De områden som ska säljas är delar av Tallbacken och Herrhagen, totalt 434 lägenheter, med adresserna:
Herrhagsvägen 217-243, Tallbacksvägen 4, 6, 8, 9 och 11 samt Polhemsvägen 11, 13 och 17.

Motivet för att sälja är att klara finansiering av fortsatt nyproduktion och ökat underhållsbehov.

– Vi har valt ut väl fungerande, attraktiva områden som vi tror kan inbringa ett bra pris. Samtidigt har vi värnat om vårt utbud, i båda områdena kommer vi ha kvar en stor andel av lägenheterna, säger vd Pernilla Wigren.

– Vi uppskattar förtroendet och ser fram emot att hitta en riktigt bra köpare till fastigheterna. Många som förvaltar våra pensionskapital söker långsiktigt stabila investeringar och då är hyresfastigheter lockande. Vi ser också ett ökat intresse för orter utanför storstadsregionerna. Alternativt hittar vi en lokal köpare som kan marknaden och som ser synergier med befintligt fastighetsbestånd, berättar Anders Nordvall, uppdragsansvarig på Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige