Image
Skanskas kontorsfastighet.
Skanskas kontorsfastighet. Bild: Skanska

Kontor i Stockholm säljs till egen portfölj för 830 miljoner

Ekonomi/Finansiering Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden har sålt kontorsfastigheten Sthlm 04 i Stockholm till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 830 miljoner kronor. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2023. Tillträdet sker omgående.
Publicerad den 2 November 2023

Kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad har en total uthyrningsbar yta om cirka 12 400 kvadratmeter. Fastigheten, som är utvecklad och byggd av Skanska, färdigställdes 2020 och är idag uthyrd till cirka 90 procent. Bland hyresgästerna finns Universitetskanslersämbetet, Samhall, Nabo och Utbetalningsmyndigheten.

Transaktionen sker till marknadsmässiga villkor och är den fjärde med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart. Den nya verksamhetsgrenen har som ambition att etablera en långsiktig portfölj med kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sthlm 04 är en av fyra kontorsfastigheter i området Sthlm New Creative Business Spaces som Skanska Fastigheter Stockholm har utvecklat. Ytterligare en kontorsfastighet, Sthlm 02 Studion är under uppförande och Sthlm 05 och Sthlm 06 är planerade. Sammantaget skapas närmare 10 000 nya arbetsplatser i området, som binder samman Hammarby Sjöstad, Gullmarsplan och Södermalm. År 2030 öppnar en ny tunnelbanestation mitt i området.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige