Image

Könberg till Cornerstone i Stockholm

KARRIäR Rolf Könberg har rekryterats som Head of Fund Marketing och Director Nordic Business Development för Cornerstone Real Estate Advisers i Stockholm. Rolf kommer närmast från egen konsultverksamhet och dessförinnan från Centrumutveckling, där han var affärsområdeschef och projektledare.
Publicerad den 10 December 2010

Rolf ska främst ansvara för att marknadsföra en ny fastighetsfond i Norden, Nordic Social Infrastructure Property Fund, NSIPF, till potentiella investerare och säljare. Fondens inriktning är mot större fastigheter med offentliga hyresgäster.

Dessutom kommer han att vara rådgivare till ledningen för den befintliga fond som Cornerstone driver i Norden, Nordic Retail Fund, med fastigheter för cirka tio miljarder kronor i Sverige och Finland.

- Vi är mycket glada över att Rolf har valt att ansluta sig till vårt team. Hans erfarenhet och kontakter inom offentliga fastigheter kommer att vara till stor nytta i vår fortsatta expansion. Vår bedömning är att den offentliga sektorn kommer att vilja och behöva sälja delar av sina stora fastighetsinnehav, säger Mikael Igelström, fund manager för NSIPF och Director Nordic Investment.

Cornerstone ägs av MassMutual Financial Group i USA. Cornerstone förvaltar fastigheter för cirka 250 miljarder kronor, och förvärvade i början av 2010 Protego Real Estate Investors vars verksamhet fokuserade på norra Europa. För Cornerstone var förvärvet ett led i en långsiktig satsning på att bli en av världens ledande fastighetsinvesterare och -förvaltare.



Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige