Image

Klövernägd industribyggnad blir universitetslokaler

Uthyrning Linköpings universitet planerar att flytta in en av Klöverns byggnader i centrala Norrköping, totalt 5 500 kvadratmeter. Sweco har fått projekteringsuppdraget.
Publicerad den 30 Oktober 2012
Universitetet är på väg till industrilandskapet i Norrköping. Bild. Sweco. Bild: Sweco
Universitetet är på väg till industrilandskapet i Norrköping. Bild. Sweco.

Byggnaden som idag står tom ska renoveras och byggas till och Sweco utför all projektering av VVS, el, brand och akustik, samt ansvarar för projekt- och projekteringsledning. Sweco agerar även rådgivare i valet av miljöcertifiering.

– Den k-märkta byggnaden är en del av industrilandskapet med en historia tillbaka ända till 1600-talet vilket är unikt för norra Europa. Det ställer extra höga krav på Swecos konsulter säger Karl Frisell, projektchef för marknadsområde Öst på Klövern.

Utformningen av installationerna ska tillgodose Klöverns högt ställda krav på ett bra inneklimat med en låg energianvändning, minskade driftskostnader samt en minimal miljöpåverkan.

Uppdraget omfattar cirka 1 500 kvadratmeter nybyggnad och cirka 4 000 kvadratmeter ombyggnad och Swecos del är värd drygt tre miljoner kronor. Projekteringen ska vara klar i slutet på februari 2013 med byggstart kort därefter. Själva invigningen är planerad lagom till skolstarten i augusti 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige