Image

Klövern slutför förvärvet av Globen City

Transaktioner Klövern slutför förvärvet av Globen City och Startboxen 3, en affär värd 3,8 miljarder kronor.
Publicerad den 10 Mars 2014
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Säljare är Carlyle Group.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 140 000 kvadratmeter och utgörs till största del av kontorsytor. Med detta förvärv ökar Klöverns exponering i Stockholm väsentligt och efter förvärvet kommer Region Stockholm att utgöra cirka 50 procent av Klöverns fastighetsvärde.

Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till cirka 3,8 miljarder kronor och fastigheterna tillträds preliminärt den 1 april.

Förvärvet är villkorat av ett godkännande från Konkurrensverket.

- Förvärvet stärker Klövern väsentligt i Stockholmsområdet. Klövern blir alltmer ett Stockholmsbolag kombinerat med ett antal starka regionsstäder. Vi tror mycket på den framväxande Söderstaden som en attraktiv arbetsplats med effektiva existerande kommunikationer, säger bolagets vd Rutger Arnhult.

MAQS Advokatbyrå har varit legal rådgivare till Klövern.

Catella var rådgivare åt säljaren Carlyle Group.

- Försäljningen av Globen City är årets hittills största affär så självklart är det prestigefyllt för oss att vi har genomfört försäljningen med gott resultat, säger Anders Nordvall, chef för den svenska fastighetsrådgivningen.

- Vi har under försäljningsprocessen noterat ett brett investerarintresse från såväl svenska som internationella investerare, vilket visar på Stockholm och Globenområdets attraktivitet, säger Thomas Persson, projektledare för transaktionen hos Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY