Image

Klövern siktar mot 25 miljarder under 2013

Bolag Rutger Arnhult, vd för Klövern, siktar på att bolaget ska ha ett fastighetsvärde om 25 miljarder kronor under 2013. Nu ligger värdet på cirka 22,5 miljarder kronor.
Publicerad den 19 November 2012
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt.

Arnhult berättade om planerna på ett seminarium anordnat av Gransäter & Partners tillsammans med Financial Hearings på temat Trender i svensk fastighetsmarknad, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

- Vi ska sedan kunna växa med en miljard kronor per år av egen kraft, sade Rutger Arnhult, enligt Direkt.

Med en ytmässig vakans på 20 procent, 12 procent mätt på ekonomisk bas, är sannolikheten inte stor att Klövern köper några fastigheter med vakanser framöver, berättade han.

Frågan om en eventuell sammanslagning av Klövern och Corem dök upp. Arnhult menar att en sammanslagning skulle realisera synergier, men en sådan fusion är inte nära förestående.

- Det är ingenting som varken känns akut eller brådskande. Jag har haft fullt upp med annat. Synergierna finns där och vi skulle kunna stötta varandra fint. Samtidigt finns det två ägarläger och olika skattesituationer, så det är inte helt enkelt, sade Rutger Arnhult enligt Direkt.

- Klövern är en intressant placering för Corem och med Klövern hade vi möjligheten att göra något med Dagon och växa där vi är små. Klövern vill gärna bli större i Göteborg. Även växa vidare i Malmö. Corem har samma fokus, men på andra typer av fastigheter, säger Rutger Arnhult.

Arnhult är storägare i både Corem och Klövern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige