Image

Klövern siktar mot 25 miljarder under 2013

Bolag Rutger Arnhult, vd för Klövern, siktar på att bolaget ska ha ett fastighetsvärde om 25 miljarder kronor under 2013. Nu ligger värdet på cirka 22,5 miljarder kronor.
Publicerad den 19 November 2012
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt.

Arnhult berättade om planerna på ett seminarium anordnat av Gransäter & Partners tillsammans med Financial Hearings på temat Trender i svensk fastighetsmarknad, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

- Vi ska sedan kunna växa med en miljard kronor per år av egen kraft, sade Rutger Arnhult, enligt Direkt.

Med en ytmässig vakans på 20 procent, 12 procent mätt på ekonomisk bas, är sannolikheten inte stor att Klövern köper några fastigheter med vakanser framöver, berättade han.

Frågan om en eventuell sammanslagning av Klövern och Corem dök upp. Arnhult menar att en sammanslagning skulle realisera synergier, men en sådan fusion är inte nära förestående.

- Det är ingenting som varken känns akut eller brådskande. Jag har haft fullt upp med annat. Synergierna finns där och vi skulle kunna stötta varandra fint. Samtidigt finns det två ägarläger och olika skattesituationer, så det är inte helt enkelt, sade Rutger Arnhult enligt Direkt.

- Klövern är en intressant placering för Corem och med Klövern hade vi möjligheten att göra något med Dagon och växa där vi är små. Klövern vill gärna bli större i Göteborg. Även växa vidare i Malmö. Corem har samma fokus, men på andra typer av fastigheter, säger Rutger Arnhult.

Arnhult är storägare i både Corem och Klövern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Weiss rankar de politiska partiernas bostadspolitik

Sverige Veidekkes Lennart Weiss är en av landets mest profilerade bostadsdebattörer: Gammal socialdemokrat, men när han nu rankar partiernas bostadspolitik hamnar hans parti långt ner. Här är hela Lennart Weiss ranking.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY