Image

Klövern köper av Sigillet i Mölndal

Transaktioner Klövern förvärvar fastigheten Mölndal Stockrosen (Höganäshuset) i Mölndal. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 52 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2014
Annons
Image
Klövern köper fastigheten Mölndal Stockrosen i Mölndal av Sigillet. Bild: Sigillet
Klövern köper fastigheten Mölndal Stockrosen i Mölndal av Sigillet.

Fastigheten ligger på Norra Ågatan 40 i Mölndal och har en total uthyrbar area på drygt 3 000 kvadratmeter. Största hyresgäst är Höganäs Kakel. Fastigheten, som är fullt uthyrd, tillträddes i går.

Sigillet köpte fastigheten 1998 och har under innehavandeperioden låtit genomföra omfattande om- och tillbyggnationer och fastigheten har i dag en genomgående mycket hög standard.

Sigillets rådgivare i affären var Panreal och Wistrand var juridisk rådgivare. MAQS har varit rådgivare till Klövern.

Klövern köper även en fastighet i Norrköping om cirka 900 kvadratmeter till ett underliggande fastighetsvärde om cirka fyra miljoner kronor. De båda fastigheterna som Klövern har förvärvat utgörs av kontor, butiks- och lagerytor.

Samtidigt säljer Klövern fastigheten Hammaren 1 i Karlskrona för 23 miljoner kronor. Fastigheten frånträddes den 1 december.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige