Image
Klövern hyr ut i Karlstad.
Klövern hyr ut i Karlstad. Bild: Klövern

Klövern hyr ut i Karlstad

Uthyrning Klövern har tecknat ett femårigt avtal med Tieto avseende drygt 2 900 kvadratmeter i kontorshuset Skeppet som nu uppförs alldeles intill vattnet i Inre hamn i Karlstad.
Publicerad den 21 December 2016
Annons
Image

Inflyttning beräknas ske i oktober 2017. Tieto kommer samtidigt att lämna sina nuvarande lokaler hos Klövern på Kanikenäset, ett område i Karlstad som nu transformeras till en blandstad med ett större inslag av bostäder, skolor och eventuellt äldreboende.
 
Skeppet, ett projekt med hållbarhet i fokus, kommer att bestå av tre parallella kontorsskepp som förenas med två inglasade ljusgårdar. Sedan tidigare har hyresavtal avseende lokaler i Skeppet – fastigheten Pinassen 2 – tecknats med PWC, Pöyry, Ekonomernas Hus, Cygate, Bröderna Olsson, Cash IT, Knowit, Altran och Svenskt Näringsliv. Första inflyttning beräknas ske i juni 2017. Av totalt knappt 14 100 kvadratmeter återstår nu inte mer än cirka 3 200 kvadratmeter att hyra ut.
 
– Det är roligt med det stora intresset för nybyggda kontorslokaler i Skeppet. Vi har många intressanta dialoger igång kring de kvarvarade ytorna och siktar på att Skeppet ska vara fullt uthyrt i början av 2017, säger Per Johansson, uthyrare på Klövern.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill NREP handla för tre miljarder kommande halvåret

Bolag NREP har redan investerat för sex miljarder kronor i sin nya fond NREP Income+. Nu står man redo att spendera ytterligare tre miljarder kommande halvåret. Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige, berättar om den öppna strukturen, hur mycket pengar man räknar med att resa i fonden och var man letar efter investeringsmöjligheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY