Image

Klövern får bud på sina Tribonaaktier

Bolag Klövern meddelar på fredagen att bolaget har fått ett bud på sina aktier i Tribona som är mer fördelaktigt än Corems offentliga uppköpserbjudande på Tribona.
Publicerad den 16 Oktober 2015

Klövern äger 29,6 procent av aktierna i Tribona (nästan 14,4 miljoner aktier).
Corem (som är största aktieägare i Klövern med 19 procent) har lagt ett bud på Tribona, som har förkastats av Tribonas budkommitté.

Nu meddelar Klövern att bolaget har kontaktats av en oberoende tredje part som visat intresse för att förvärva Klöverns aktier i Tribona på villkor som kan vara mer fördelaktiga för Klöverns aktieägare än Corems erbjudande. Klövern har tidigare varit positivt till Corems erbjudande.

Corems erbjudande är 42 kronor per aktie, till 50 procent kontant och till 50 procent via nyemitterade preferensaktier i Corem.

Klöverns styrelse för preliminära diskussioner med den tredje parten, men inga beslut är fattade och det är för tidigt att säga om diskussionerna kommer att leda till en transaktion.

Klövern kommer att informera marknaden så snart ett eventuellt beslut fattas, alternativt om det står klart att diskussionerna avbryts.

Klöverns vd Rutger Arnhult är största ägare i Corem med 35,5 procent av kapitalet och 37 procent av rösterna. Han äger dessutom drygt tio procent av Klövern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige