Image

Klövern får bud på sina Tribonaaktier

Bolag Klövern meddelar på fredagen att bolaget har fått ett bud på sina aktier i Tribona som är mer fördelaktigt än Corems offentliga uppköpserbjudande på Tribona.
Publicerad den 16 Oktober 2015

Klövern äger 29,6 procent av aktierna i Tribona (nästan 14,4 miljoner aktier).
Corem (som är största aktieägare i Klövern med 19 procent) har lagt ett bud på Tribona, som har förkastats av Tribonas budkommitté.

Nu meddelar Klövern att bolaget har kontaktats av en oberoende tredje part som visat intresse för att förvärva Klöverns aktier i Tribona på villkor som kan vara mer fördelaktiga för Klöverns aktieägare än Corems erbjudande. Klövern har tidigare varit positivt till Corems erbjudande.

Corems erbjudande är 42 kronor per aktie, till 50 procent kontant och till 50 procent via nyemitterade preferensaktier i Corem.

Klöverns styrelse för preliminära diskussioner med den tredje parten, men inga beslut är fattade och det är för tidigt att säga om diskussionerna kommer att leda till en transaktion.

Klövern kommer att informera marknaden så snart ett eventuellt beslut fattas, alternativt om det står klart att diskussionerna avbryts.

Klöverns vd Rutger Arnhult är största ägare i Corem med 35,5 procent av kapitalet och 37 procent av rösterna. Han äger dessutom drygt tio procent av Klövern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY