Image

Klasander blir professor på Chalmers

Karriär Anna-Johanna Klasander, arkitekt på White i Göteborg, är nyutnämnd professor of the practice i arkitektur på Chalmers Tekniska Högskola. Hon kommer att dela sin tid lika mellan Chalmers och White.
Publicerad den 4 November 2014
Anna-Johanna Klasander. Bild: White
Anna-Johanna Klasander.

– Jag är förstås väldigt glad och stolt över utnämningen, och känner att jag kommer in i ett bra läge där jag kan medverka till tydligare inriktning i både forskning och utbildning. Arkitekter har ett särskilt ansvar att kunna beskriva, analysera och gestalta den byggda miljön för att bidra till ett hållbart samhällsbygge, och jag ser det som en viktig uppgift för institutionen att fokusera på arkitekters kärnkompetenser. För Whites del har vi alltid haft ett stort engagemang i arkitektutbildningen och nu stärker vi kopplingen till forskningen ytterligare, säger Anna-Johanna Klasander.

Professor of the practice är en titel som Chalmers har infört för att förbättra samverkan mellan akademin och praktiken. Den utnämnde personen förväntas aktivt bidra till utvecklingen inom ämnesområdet, och hjälpa till att öka kunskaps- och kompetensutbytet mellan Chalmers och omvärlden.

Som forskarutbildad från Chalmers, tidigare kommunal stadsplanerare och sedan år 2008 arkitekt på White har Anna-Johanna Klasander flera ben att stå på. Hon disputerade 2004 med avhandlingen Suburban Navigation - Structural Coherence and Visual Appearance in Urban Design, och har i praktiken fortsatt ägna sig åt staden både som form och fenomen.

– Mitt arbete på Chalmers kommer att fokusera på urbaniseringen och dess konsekvenser, inte minst hur städer kan förtätas och samtidigt bli bättre livsmiljöer för stadsborna.

Utnämningen professor of the practice sträcker sig över två år med möjlighet till ytterligare två års förlängning

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige