Image

Klartecken för storprojekt i Högsbo

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborg gav på tisdagen klartecken för Platzers storsatsning i Högsbo som omfattar byggnation av blandad bebyggelse med bostäder, verksamheter och handel.
Publicerad den 22 Mars 2016
P-G Persson. Bild: Platzer Fastigheter
P-G Persson.

I går tog byggnadsnämnden beslut att lämna ett positivt planbesked och uppdrag för detaljplan för stadsutveckling för blandad bebyggelse vid Olof Asklunds gata i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

Byggnadsnämnden meddelade samtidigt att detaljplanen ingår i produktionsplanen för 2016 som del av jubileumssatsningen*.

- Vi vill omvandla våra befintliga industrifastigheter i Högsbo till en levande stadsdel med bostäder, verksamheter och småskalig handel, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter. Projektet, som i första etappen omfattar cirka 120 000 kvadratmeter BTA och över 600 bostäder är stort nog att ge underlag för kollektivtrafik, handel och service och kunna utgöra en god urban social miljö. På sikt finns potential på Platzers fastigheter att i området utveckla ytterligare cirka 140 000 kvadratmeter BTA och 900 bostäder.

Området ligger i nordöstra Högsbo i anslutning till och norr om Marconimotet. Planen utgör en första etapp på en större omvandling av Platzers bestånd av industrifastigheter i Högsbo.

- Detta är en efterlängtad utveckling för oss på Platzer och vi ser fram emot kommande arbete med detaljplanen, säger Charlotte Adlerton Gadd, marknadsområdeschef för Platzer Fastigheter. Området har en helt unik karaktär med sin närhet till både naturen i Änggårdsbergen och stadslivet i Linnéstaden. Vår vision är att skapa ”Södra Änggården”; ett levande område med ett högt serviceutbud, närhet till både natur och citypuls och med delar av industrihistorien bevarad.


* När Göteborg fyller 400 år 2021 ska 7 000 nya bostäder utöver det ordinarie bostadsbyggandet (ca 2 000 bostäder per år) stå färdiga. Satsningen kallas jubileumssatsningen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige