Image

Klartecken för Solnas högsta bostadshus

Bostäder Stadsbyggnadsnämnden i Solna beviljade under sitt sammanträde i går bygglov för sammanlagt 438 nya lägenheter. Ett av projekten är de planerade höghusen vid nationalarenan som kommer att bli Solnas hittills högsta bostadshus.
Publicerad den 21 Oktober 2011
De planerade höghusen vid nationalarenan kommer att bli Solnas hittills högsta bostadshus. Bild: Engstrand, Speek och Peab. Bild: Engstrand och Speek, Peab
De planerade höghusen vid nationalarenan kommer att bli Solnas hittills högsta bostadshus. Bild: Engstrand, Speek och Peab.

De två byggnaderna rymmer 143 lägenheter vardera och är 21 våningar höga. Husen är de första av sammanlagt fem skivhus som ska uppföras intill varandra.

– Dessa två höghus kommer tillsammans med de följande tre husen bli Solnas högsta bostadshus. Med sin höjd och fria placering vid den nya Arenan blir byggnaderna ett landmärke för staden. Lägenheterna med milsvid utsikt kommer att bli mycket populära för de som vill ha ett annorlunda boende, säger stadsbyggnadskommunalrådet Anders Ekegren (FP).

I de två hus som nu beviljats bygglov varierar lägenhetsstorlekarna mellan 1,5 rok till 3 rok. I de kommande tre husen är lägenhetsfördelningen ännu inte fastställd.

Förutom bygglov för 286 lägenheter i Arenastaden beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för 118 lägenheter i kvarteret Sparrisen på Anderstorpsvägen i Huvudsta och ytterligare 34 lägenheter i kvarteret Laboratoriet (Ingentingsområdet), även det beläget i Huvudsta.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige