Image

Klartecken för Kallebäcks terrasser

Bygg/Arkitektur Göteborgs politiker har gett klartecken för utvecklingen av Kallebäcks terrasser. Kommunfullmäktige antog under torsdagen detaljplanen som möjliggör Wallenstams byggnation av 1 800 nya lägenheter samt ytor för kontor, handel, restauranger förskola och skola i området. Tillsammans med Göteborgs stad och Trafikverket planeras för en gång- och cykelbro över till Mölndalsvägen likväl som en bilramp, eller så kallad fly-under, vid Kallebäcksmotet som ska avlasta trafiken och förbättra tillgängligheten till området.
Publicerad den 14 September 2018
Kallebäcks terrasser. Bild: Wallenstam
Kallebäcks terrasser.

– Äntligen närmar vi oss byggstart av Kallebäcks terrasser. Vi räknar med att kunna påbörja byggnationen av de första kvarteren senare i år. Här kommer vi att skapa ett nytt trivsamt och levande område med mötesplatser, bostäder, kontor, handel och service, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.

Kallebäcks terrasser har fått sitt namn utifrån de nivåskillnader och naturliga terrasser som bebyggelsen och naturen bidrar till. Området kommer att utvecklas etappvis med en första inflyttning till 2021. Byggnationen av de första hyresrätterna kommer att starta i den del som gränsar mot berget. Samtidigt byggs även en kommersiell fastighet längs med E6/E20.

– Kallebäcks terrasser har ett optimalt geografiskt läge och nu kommer vi ytterligare att förbättra tillgängligheten tillsammans med Göteborgs stad. Dessutom får framtida hyresgäster tillgång till bland annat bil- och cykelpool med specialfordon och en rad andra mobila förmåner genom ett unikt mobilitetsprogram. Här ska det vara enkelt att leva och verka, säger Marina Fritsche.

2014 påbörjade Wallenstam arbetet med fastigheten Kallebäck 3:3, tidigare Arlas mejeri. Fastighetens totala areal uppgår till drygt 100 000 kvadratmeter och kommer fullt utvecklad att vara hem för cirka 1 800 familjer och arbetsplats för många människor.

Kallebäcks terrassers första etapp är en del av Bostad 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige