– Äntligen närmar vi oss byggstart av Kallebäcks terrasser. Vi räknar med att kunna påbörja byggnationen av de första kvarteren senare i år. Här kommer vi att skapa ett nytt trivsamt och levande område med mötesplatser, bostäder, kontor, handel och service, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.
Kallebäcks terrasser har fått sitt namn utifrån de nivåskillnader och naturliga terrasser som bebyggelsen och naturen bidrar till. Området kommer att utvecklas etappvis med en första inflyttning till 2021. Byggnationen av de första hyresrätterna kommer att starta i den del som gränsar mot berget. Samtidigt byggs även en kommersiell fastighet längs med E6/E20.
– Kallebäcks terrasser har ett optimalt geografiskt läge och nu kommer vi ytterligare att förbättra tillgängligheten tillsammans med Göteborgs stad. Dessutom får framtida hyresgäster tillgång till bland annat bil- och cykelpool med specialfordon och en rad andra mobila förmåner genom ett unikt mobilitetsprogram. Här ska det vara enkelt att leva och verka, säger Marina Fritsche.
2014 påbörjade Wallenstam arbetet med fastigheten Kallebäck 3:3, tidigare Arlas mejeri. Fastighetens totala areal uppgår till drygt 100 000 kvadratmeter och kommer fullt utvecklad att vara hem för cirka 1 800 familjer och arbetsplats för många människor.
Kallebäcks terrassers första etapp är en del av Bostad 2021.
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.