Image

Klart med nytt huvudkontor för BMW

Uthyrning I februari flyttar BMW sitt nya huvudkontor till Pfizers fastighet på Vetenskapsvägen 10, i Silverdal, Sollentuna.
Publicerad den 16 November 2011
Annons
Image
Thomas Jalde. Bild: Colliers International. Bild: Colliers
Thomas Jalde. Bild: Colliers International.

Både BMW Group och BMW Group Financial Services kommer att sitta på de 3 300 kvadratmeterna.

Bland fördelarna med flytten märks att man lämnar ineffektiva lokaler och bättre kan öka samarbetet mellan bolagen.

Colliers fick under våren omlokaliseringsuppdraget för BMW.

- Vi har sett ett stort intresse kring BMW från fastighetsägarnas håll och kunde därmed presentera många attraktiva alternativ till BMW Group. Nu har vi slutfört förhandlingen och BMW har tecknat kontrakt för sina nya kontorslokaler. Fastigheten ligger strategiskt bra för att komma ut på de stora lederna, vilket var en av kriterierna vid sökprocessen. Det nya kontoret har många kvaliteter och uppfyller deras behov och önskemål på ett bra sätt, säger Thomas Jalde, projektledare på Colliers.

- Lokalerna motsvarar våra behov. Rymliga, flexibla och efter ombyggnad anpassade också till våra varumärken BMW och Mini. Behovet av ett stort antal parkeringsplatser inomhus var avgörande för valet av fastigheten i Silverdal, säger Dirk Wiedmann, CFO för BMW Group Nordic.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY