Image

Klart för nytt bostadsområde i Täby

Bostäder Ett helt nytt bostadsområde växer nu fram vid Ullnasjön i nordvästra Arninge i Täby kommun.
Publicerad den 21 September 2012

NCC Boende AB, Titania AB, Småa AB och Kärnhem Svenska AB har tecknat kontrakt med kommunen för den första etappen om totalt 250 bostäder i villor, radhus och lägenheter.

Byggstart sker under våren 2014, så snart kommunen byggt klart gator, vatten- och avlopp i området. Täby kommun satsar samtidigt på att utveckla Ullnasjöns strandområde och på förskola och skola i området.

- Det här bostadsområdet är startskottet för det nya Arninge-Ullna, en viktig del av den regionala stadskärnan Täby-Arninge. Här kommer att byggas attraktiva bostäder med närhet till golfbana, stränder och grönområden men också till ett bra serviceutbud och kommunikationer, säger ordförande i Täby Fastighets AB Hans Ahlgren (FP).

Försäljning av mark för ytterligare 400 bostäder kommer att ske inom något år och planering pågår för etapp 2 med ytterligare 700 bostäder. Totalt planeras för 3 000 bostäder i området.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige