Image
Kilenkrysset köper och hyr ut till säljaren i Strängnäs.
Kilenkrysset köper och hyr ut till säljaren i Strängnäs. Bild: Kilenkrysset

Kilenkrysset köper och tecknar hyresavtal i Strängnäs

Transaktioner Kilenkrysset har köpt fastigheten Rördrommen 9 i Strängnäs och samtidigt tecknat hyresavtal med den redan befintliga brukaren likaså ägare av lokalen, Idemia Sweden AB.
Publicerad den 14 December 2020

– Vi är mycket glada att kunna genomföra dessa typer av förvärv. Då vi värnar om tillväxten och företagsklimatet i Strängnäs kommun, känns det bra att kunna erbjuda säljaren att fortsätta bedriva sin verksamhet i redan befintliga lokaler, säger Matilda Pettersson, affärsutvecklare på Kilenkrysset AB.

Fastighetsförvärvet innefattar en fastighet på totalt cirka 4 800 kvadratmeter, fördelat på kontor samt verksamhetslokal där Idemia Sweden AB bedriver verksamhet i form av tillverkning av bank- och identitetskort. Företaget har funnits sedan 1968 men i den nuvarande lokalen i Strängnäs har man bedrivit verksamhet sedan 1977. Anläggningen i Strängnäs har i dagsläget cirka 90 anställda.

– En utav de positiva effekterna av affären är att vi nu kan fokusera på att vidareutveckla vår verksamhet i form utav en satsning på vår coreverksamhet. Förvaltningen av lokalen överlåter vi med varm hand till Kilenkrysset, säger Lars Larson, verksamhetschef på Idemia Sweden AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige