Image

Kia Orback-Pettersson ordförande i konsultbolag

Karriär Kia Orback-Pettersson blir ny ordförande i Forsen Projekt, där hon efterträder Mats Israelsson. Charlotta Wikström och Catarina Fritz går in i styrelsen.
Publicerad den 16 Juni 2011
Kia Orback Pettersson. Bild: JM.
Kia Orback Pettersson.

– Kia har gjort ett jättejobb i styrelsen sedan 2001, det känns bra att lämna över stafettpinnen till henne, säger avgående ordförande Mats Israelsson, som kommer att finnas kvar som rådgivare i koncernen.

- Kias erfarenheter från byggbranschen och breda kontaktnät blir en stor tillgång för Forsens fortsatta utveckling.

Kia Orback-Pettersson är i dag styrelseordförande i NAI Svefa, och ledamot i bland andra Jernhusen och Tengbomgruppen.

Styrelsen kompletteras med två nya medlemmar. Det är Charlotta Wickström med erfarenhet av marknads-, försäljnings och personalutvecklingsfrågor samt Catarina Fritz med erfarenhet av ekonomistyrning och företagsutveckling.

Charlotta Wikström är 52 år, civilekonom och har arbetat i ledande befattningar med marknadsföring och försäljning inom SAS Telia och Stockholmsbörsen. Hon har också varit personaldirektör inom Enirokoncernen och idag är hon partner i Stardust Consulting som har fokus på Talent Management. Hon är även styrelseledamot i fastighetsbolaget Kungsleden. År 2000 var hon med och startade Ellen AB som idag är noterat på First North. Hon är också författare till boken Vinnande Mentorskap.

Catarina Fritz är 47 år, civilekonom och har ett förflutet inom finans, IT och vård. Catarina har varit ekonomidirektör på Investor, Stockholmbörsen och Aditro. För närvarande arbetar Catarina som CFO inom Frösundakoncernen, som främst verkar inom personlig assistans. Catarina har också styrelseuppdrag i Svenska Spel och Carlson fonder.

– I takt med att Forsen nu växer vidare och utvecklar sin roll som ett av de ledande företagen inom Construction Management (CM), är det viktigt att vi stärker styrelsen med nya fräscha kompetenser och får andra infallsvinklar bland annat i det viktiga lagbygget och att stärka vår roll som attraktiv arbetsgivare, säger Jan Thelander, vd för Forsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige