Image

Kia Orback-Pettersson ordförande i konsultbolag

Karriär Kia Orback-Pettersson blir ny ordförande i Forsen Projekt, där hon efterträder Mats Israelsson. Charlotta Wikström och Catarina Fritz går in i styrelsen.
Publicerad den 16 Juni 2011
Kia Orback Pettersson. Bild: JM.
Kia Orback Pettersson.

– Kia har gjort ett jättejobb i styrelsen sedan 2001, det känns bra att lämna över stafettpinnen till henne, säger avgående ordförande Mats Israelsson, som kommer att finnas kvar som rådgivare i koncernen.

- Kias erfarenheter från byggbranschen och breda kontaktnät blir en stor tillgång för Forsens fortsatta utveckling.

Kia Orback-Pettersson är i dag styrelseordförande i NAI Svefa, och ledamot i bland andra Jernhusen och Tengbomgruppen.

Styrelsen kompletteras med två nya medlemmar. Det är Charlotta Wickström med erfarenhet av marknads-, försäljnings och personalutvecklingsfrågor samt Catarina Fritz med erfarenhet av ekonomistyrning och företagsutveckling.

Charlotta Wikström är 52 år, civilekonom och har arbetat i ledande befattningar med marknadsföring och försäljning inom SAS Telia och Stockholmsbörsen. Hon har också varit personaldirektör inom Enirokoncernen och idag är hon partner i Stardust Consulting som har fokus på Talent Management. Hon är även styrelseledamot i fastighetsbolaget Kungsleden. År 2000 var hon med och startade Ellen AB som idag är noterat på First North. Hon är också författare till boken Vinnande Mentorskap.

Catarina Fritz är 47 år, civilekonom och har ett förflutet inom finans, IT och vård. Catarina har varit ekonomidirektör på Investor, Stockholmbörsen och Aditro. För närvarande arbetar Catarina som CFO inom Frösundakoncernen, som främst verkar inom personlig assistans. Catarina har också styrelseuppdrag i Svenska Spel och Carlson fonder.

– I takt med att Forsen nu växer vidare och utvecklar sin roll som ett av de ledande företagen inom Construction Management (CM), är det viktigt att vi stärker styrelsen med nya fräscha kompetenser och får andra infallsvinklar bland annat i det viktiga lagbygget och att stärka vår roll som attraktiv arbetsgivare, säger Jan Thelander, vd för Forsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY