Image

KI tecknar avtal om 15 000 kvadratmeter med Hemsö

Uthyrning Hemsös 20 000 kvadratmeter stora fastighet i Huddinge är nu fullt uthyrd.
Publicerad den 8 Februari 2018

Fastigheten, Medicinaren 25, som fått namnet NEO omfattar 20 000 kvadratmeter och innehåller forsknings- och utbildningslokaler. Fastigheten som är en del i satsningen på ökad samverkan mellan vård, forskning, utbildning och näringsliv i Huddinge ligger mellan Hemsös fastigheter Novum och Technology and Health (TAH). Investeringsbeloppet uppgår till 1,2 miljarder kronor.

Fastigheten är fullt uthyrd och Karolinska Institutet som hyr 15 000 kvadratmeter har tecknat ett 20-årigt hyresavtal (under förutsättning av regeringens godkännande för avtal överstigande 10 år). Huddinge kommun hyr 4 000 kvadratmeter för en gymnasieskola med Life Science-inriktning och fokus på naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap. Skolan kommer att ha 500 elever och Huddinge kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. I fastigheten finns även en restaurang.

- Det är glädjande att vi efter ett lyckat utvecklingsprojekt tillsammans med Sveanor, hyr ut ett högklassigt forskningscenter till Karolinska Institutet, en stabil och långsiktig hyresgäst. Att vi även kan erbjuda en gymnasieskola moderna lokaler i en inspirerande miljö för intressanta samarbeten känns fantastiskt. Fastighetens läge mellan våra befintliga fastigheter skapar goda synergier och ger en effektivare förvaltning, säger Kristina Rosqvist, Regionchef Öst på Hemsö.

Projektet är den andra etappen i ett större projekt bredvid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Projektets första etapp TAH stod klar hösten 2016 och avser en byggnad om 19 000 kvadratmeter. I lokalerna samlokaliseras Kungliga Tekniska Högskolan för Teknik och Hälsa och Röda Korsets Högskola samt även verksamheter från Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset.

Sveanor har utvecklat projektet som Hemsö varit med och finansierat sedan 2015. Fastigheten är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige