Image

KF säljer sin del av Kvarnholmen

Transaktioner KF Fastigheter säljer sin del av Kvarnholmen Utvecklings AB, som utvecklar byggrätter för 1 500 nya lägenheter i Nacka. Köpare är Folksam och Peab.
Publicerad den 7 Januari 2013

Efter affären ägs Kvarnholmen till lika delar av JM och ett av Folksam och Peab gemensamt ägt bolag.

I affären ingår också bolaget Fastighets AB Havremust som också innehåller byggrätter och som Folksam och Peab nu köper KF:s del i.

-Vi vässar Folksam för framtiden genom att genomföra attraktiva investeringar som långsiktigt gynnar våra kunder. Förutom delägandet i bolaget deltar Folksam i huvudsak med lånefinansiering. Den här finansieringen passar väl in i vår strategi och ger avkastning genom ränta på lånet, säger Catrina Ingelstam, ekonomidirektör i Folksam.

Lindahl biträdde Peab i affären och Leimdörfer var rådgivare åt säljaren KF Fastigheter. Grönbergs Advokatbyrå var juridisk rådgivare åt KF Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY