Image

Karlskronahem säljer fastigheter för att bygga nytt

Bolag Karlskronahem säljer 265 lägenheter och tre omsorgsboenden för att kunna finansiera bygget av 400 nya lägenheter.
Publicerad den 9 Juni 2017

Karlskrona växer och det innebär ett ökat behov av bostäder. För att möta efterfrågan har Karlskronahem fått ett uppdrag av Karlskrona kommun att bygga 400 nya hyresrätter. Som delfinansiering av nybyggnationen togs ett fullmäktigebeslut om fastighetsförsäljning och Karlskronahems styrelse har nu beslutat om de fastigheter som omfattas av försäljningen.

Karlskrona behöver fler bostäder och det kommunala bostadsbolaget Karlskronahem har fått uppdraget att bygga 400 nya hyresrätter fram till 2020. Nybyggnationen ska, enligt fullmäktigebeslut i april 2017, delfinaniseras av en fastighetsförsäljning för 400 miljoner kronor.

Karlskronahems styrelse har nu beslutat om de 265 hyresrätter och tre omsorgsboenden som omfattas av försäljningen. Fastigheterna med hyresrätter är:
Amiralitetstorget 25 (Trossö), Wachtmeistergatan 28 A, B, C, (Björkholmen), Tromtögatan 2 A-B, 4 A-B, 6 A-B, 14,16,18 och 20, Haglövägen 1 A-B (Saltö), Tingsvägen 13,15,17 A-D (Lyckeby), Toras väg 2-16 (Verkö), Rävalyckan 1,3,5 (Tving).
Fastigheter med omsorgsboenden är Af Klint (Trossö), Elineberg (Rödeby) och Fredriksdal (Nättraby). Försäljningen, fastigheterna samt köpare ska godkännas av kommunfullmäktige under hösten 2017.

– Att informera och svara på frågor från berörda hyresgäster är vårt fokus just nu. Vi har bland annat öppnat upp en telefonlinje och bjudit in till ett informationsmöte i nästa vecka, säger Karlskronahems vd Björn Eliasson.

– Det paket som styrelsen beslutat om är det vi ser som mest fördelaktigt för Karlskronahem som bolag. En försäljning möjliggör nybyggnation för Karlskronahem och skapar fler hyresrätter i Karlskrona, vilket är en förutsättning om vi ska växa och utvecklas som stad, säger Karlskronahems ordförande Börje Dovstad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige