Image
K-Prefabs vd Stefan Paulsson och K-Fastigheters vd, Jacob Karlsson.
K-Prefabs vd Stefan Paulsson och K-Fastigheters vd, Jacob Karlsson. Bild: K-Fastigheter

K-Prefab säljer produktionsanläggning i Borensberg

Transaktioner K-Fastigheters dotterbolag K-Prefab har träffat avtal om att sälja sin produktionsanläggning i Borensberg till Tranås Cementvarufabrik.
Publicerad den 15 Mars 2023

Försäljningen sker som ett led i att fokusera på bolagets kärnverksamhet som är att erbjuda kompletta stomentreprenader för bostäder, samhällsfastigheter, industri och lager.

På anläggningen i Borensberg har verksamheten primärt bestått av att tillverka stödmurar och kabelbrunnar. Då K-Prefab valt att fokusera tid och resurser på kärnverksamheten inom kompletta stomentreprenader varslade bolaget i december 2022 samtliga 37 anställda vid produktionsanläggningen om uppsägning. Anläggningen i Borensberg har stått för mindre än fyra procent av K-Prefabs omsättning på årsbasis.

Fabrikens nya namn blir Borensbergs Cementvarufabrik och kommer att drivas vidare som ett fristående dotterbolag under Tranås Cementvarufabrik.

Försäljningen sker genom att samtliga aktier i det dotterbolag som äger produktionsanläggningen i Borensberg avyttras till Tranås Cementvarufabrik.

Tillträde beräknas ske den 3 april.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige