Image
K-Prefabs vd Stefan Paulsson och K-Fastigheters vd, Jacob Karlsson.
K-Prefabs vd Stefan Paulsson och K-Fastigheters vd, Jacob Karlsson. Bild: K-Fastigheter

K-Prefab säljer produktionsanläggning i Borensberg

Transaktioner K-Fastigheters dotterbolag K-Prefab har träffat avtal om att sälja sin produktionsanläggning i Borensberg till Tranås Cementvarufabrik.
Publicerad den 15 Mars 2023

Försäljningen sker som ett led i att fokusera på bolagets kärnverksamhet som är att erbjuda kompletta stomentreprenader för bostäder, samhällsfastigheter, industri och lager.

På anläggningen i Borensberg har verksamheten primärt bestått av att tillverka stödmurar och kabelbrunnar. Då K-Prefab valt att fokusera tid och resurser på kärnverksamheten inom kompletta stomentreprenader varslade bolaget i december 2022 samtliga 37 anställda vid produktionsanläggningen om uppsägning. Anläggningen i Borensberg har stått för mindre än fyra procent av K-Prefabs omsättning på årsbasis.

Fabrikens nya namn blir Borensbergs Cementvarufabrik och kommer att drivas vidare som ett fristående dotterbolag under Tranås Cementvarufabrik.

Försäljningen sker genom att samtliga aktier i det dotterbolag som äger produktionsanläggningen i Borensberg avyttras till Tranås Cementvarufabrik.

Tillträde beräknas ske den 3 april.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige