Image
K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022.
K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Bild: Istock

K-Fastigheter säkrar leveranser av cement

Bolag K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Avtalen innebär att såväl koncernens eget bostadsbyggande som leveranser till kunder kan ske enligt plan.
Publicerad den 16 Oktober 2021

K-Prefab AB, ett dotterbolag till K-Fastigheter, har ingått avtal med cementleverantörer som garanterar K-Prefab tillgång till cement för sin planerade produktionsvolym under 2022.
– Cementa är K-Prefabs huvudleverantör av cement, en nödvändig produkt till våra betongstommar som ingår i bostadshus och andra byggnader med lång livslängd. Till följd av den osäkerhet som råder kring Cementas verksamhet i Slite har vi sett över möjligheterna att anlita kompletterande leverantörer. Vi har höga krav på kvalitet, hållbarhet i alla led och leveranstider och det känns bra att vi nu har avtal som uppfyller dessa. Avtalen säkrar vår planerade produktion under kommande verksamhetsår med möjlighet till förlängning, säger Kaj Grönvall, vd för K-Prefab.

K-Prefab är en rikstäckande aktör inom prefabricerade betongelement och en rikstäckande stomentreprenör med brett produktutbud. Sedan 2021 är verksamheten en del av K-Fastkoncernen och levererar betongstommar till K-Fastigheter och andra ledande bygg- och fastighetsbolag i Sverige.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY