Image

K-Fastigheter köper byggrätter av Rikshem

Transaktioner Rikshem säljer byggrätter i Helsingborg till K-fastigheter som kommer att bygga cirka 185 lägenheter i området. Samtidigt tittar Rikshem vidare på fler möjligheter till nya bostäder på Fredriksdal.
Publicerad den 7 December 2016

Lägenheterna som ska byggas, både hyresrätter och bostadsrätter, innebär fler boendealternativ för områdets befintliga hyresgäster såväl som för nya boende. Rikshem ser att det är värdefullt för området med blandade upplåtelseformer som en del i att skapa en hållbar stadsdel. K-fastigheter planerar att börja bygga under 2017 med en preliminär första inflyttning 2018.

– K-fastigheter är otroligt glada att tillsammans med Rikshem kunna utveckla Fredriksdal och ser att förvärvet är ett första led i ett gemensamt samarbete kring en expansiv vidareutveckling av Fredriksdal. Projektet harmoniserar bra med K-fastigheters strategi att utveckla prisvärda och högkvalitativa bostäder för långsiktig förvaltning. De bostadsrätter som ska uppföras kommer bidra till en bredare mix av boendealternativ inom området, säger Jacob Karlsson, vd för K-fastigheter.

– Rikshem vill vara med och bidra till utvecklingen av Helsingborg. Att vi nu säljer byggrätter till K-fastigheter är en del i detta, men vi fortsätter också att titta vidare på andra möjligheter att utveckla våra områden. I Fredriksdal kommer till exempel Vasatorpsvägen nya utformning att skapa nya möjligheter för attraktiva och efterfrågade bostäder längs med den nya boulevarden, säger Christofer Bernebring, regionchef Syd på Rikshem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige