Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter gör första förvärvet i Västerås

Transaktioner K-Fastigheter köper byggrätter för 120 hyresrätter av Tarpen Nordic i Västerås.
Publicerad den 1 Oktober 2020
Mark Butler. Bild: Tarpen Nordic
Mark Butler.

K-Fastigheter har ingått avtal om förvärv av aktierna i Neprat Västerås AB som äger fastigheten Östra Vildrosen 1 i stadsdelen Önsta Gryta i norra Västerås. Detaljplanen har vunnit laga kraft och K-Fastigheter planerar att bygga upp till 120 hyresrätter på fastigheten.

Säljarna Tarpen Nordic har haft Angermann som rådgivare. Tarpen Nordic har drivit detaljplaneprocessen för att skapa en byggrätt om drygt 10 000 kvadratmeter BTA för i huvudsak bostäder.

Detaljplanen för fastigheten ger därmed K-Fastigheter möjlighet att bygga upp till 120 lägenheter i sina egenutvecklade koncepthus. K-Fastigheter förvärvar aktierna den 30 oktober 2020.

– Med dagens avtal får K-Fastigheter en tydlig närvaro i Västerås och Mälardalen, en region som är en viktig del i vår fortsatta tillväxt. Det är K-Fastigheters första affär av flera i Västerås och vi ser goda möjligheter att öka vår aktivitet i flera av de starka tillväxtkommunerna i Mälardalsregionen, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

– På fastigheten planerar vi att bygga fyra lamellhus och ett punkthus med totalt 120 lägenheter med tillhörande p-platser i markplan samt en kommersiell lokal i bottenplan innehållande bland annat ett apotek. Vi räknar med att påbörja byggnationen under 2021, säger Jacob Karlsson.

– Det känns bra att lämna över projektet efter vårt planarbete till en aktiv aktör som K-Fastigheter vars fokus är att utveckla attraktiva och prisvärda hyresrätter, säger Mark Butler, vd för Tarpen Nordic AB, en partner till Neprat.

Årligt hyresvärde bedöms uppgå till cirka 15,5 miljoner kronor efter färdigställande. Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till 34 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 3 330 kronor per kvadratmeter BTA.

Finansiering sker genom befintlig kassa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY