Image
Karl Johan Blank vid fastigheten i Falköping
Karl Johan Blank vid fastigheten i Falköping Bild: Jula Holding

Jula köper handelsprojekt i Falköping

Transaktioner Jula Holdingkoncernen, med Jula och G&K Blanks Fastigheter i spetsen, utvecklar handeln vidare i Skaraborg genom att aktivt gå in och förvärva en handelsplats på Ållebergs Center i Falköping. Redan klara för etablering på platsen är Jula och Willys.
Publicerad den 31 Januari 2020

Handelsplatsen Ållebergs Center är belägen vid sydvästra infarten till Falköping vilket innebär goda möjligheter att stärka handeln i Skaraborg.
– Det känns mycket bra att satsa vidare i Falköping med tanke på vårt och Falköpings kommuns stora engagemang på Marjarp. När det nya området började ta form såg jag möjligheten att få bästa läge för Jula på rätt sida om Falköping med tanke på våra varuhus i Skara och Skövde. Nu kommer vi även nära våra kunder mot Ulricehamnshållet på ett bättre sätt. Selforskoncernen har med ett bra upplägg utvecklat handelsplatsen Ållebergs Center och bland annat etablerat nya Willys där. Det är viktigt för Jula med rätt grannar, hela Ållebergs Center har ju utvecklats väl de senaste åren, säger Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef Karl-Johan Blank.

Selforskoncernen som nu överlåter handelsplatsen till Jula Holdingkoncernen är tillfreds med utvecklingen av platsen:
– Det har varit en spännande tid att utveckla handelsplatsen i Falköping, säger Anders Selfors, vd och ägare på Selfors Consulting. Målet under denna tid har varit att säkra en hyresvärd, att ta fram hyresgäster och skapa ett starkt intresse för handelsplatsen. Genom det arbete som nu genomförts samt att Jula Holdingkoncernen går in som ägare av handelsplatsen har målet med en bra handelsplats med en långsiktig och stabil hyresvärd säkrats.

Julakoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter har aktivt förvärvat handelsplatsen för att utveckla området med ytterligare intressenter. Arbetet intensifieras nu för att fylla ytorna, som ger möjlighet till cirka 13 000 kvadratmeter handel.

– Processen är påbörjad och vi ser redan att intresse finns från aktörer att etablera i Falköping med Jula och Willys som starka grannar. Vi ser fram emot att utveckla platsen, säger Johan Carlberg, vd på G&K Blanks Fastigheter.

Byggstart för projektet planeras till våren 2020 och öppning av butiker sker hösten 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige