Image
MKB köper av Jernhusen.
MKB köper av Jernhusen. Bild: MKB

Jernhusen säljer till MKB

Transaktioner MKB förvärvar en fastighet i Ellstorp vid Värnhemstorget och Östervärns station i Malmö från Jernhusen. Bolaget skaffar sig därmed förutsättningar att bygga upp mot 600 nya lägenheter. Det blir ett stadsutvecklingsprojekt i ett kollektivtrafiknära läge som också handlar om att utveckla området kring Östervärn.
Publicerad den 20 Mars 2020

Affären genomförs som en bolagsaffär och förutsätter att bebyggelsen av området ska genomföras med blandade upplåtelseformer. MKB kommer därför att genomföra områdesutvecklingen tillsammans med andra aktörer.
– Vi vill samarbete med andra aktörer och utveckla området i Ellstorp. Så kan vi fortsätta möta behovet av fler hyresrätter samtidigt som området ges goda förutsättningar för blandad bebyggelse med olika upplåtelseformer, säger Gunnar Östenson, affärsutvecklingschef och vice vd på MKB.

Fastigheten har förvärvats till ett underliggande fastighetsvärde om 166 miljoner kronor och tillträde beräknas ske under år 2021. Säljare är Jernhusen.
– För oss har det varit viktigt att hitta en aktör som fortsätter att utveckla Ellstorp till en ny attraktiv och hållbar stadsdel. Med läget nära kollektivtrafiken och Östervärns station kommer området närmare centrala Malmö vilket skapar förutsättningar för fler att resa kollektivt, säger Freddie Bergkvist, projektutvecklingschef på Jernhusen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige