Image

Jacob Sahlqvist blir ny marknadschef på White

Karriär Jacob Sahlqvist återvänder till White och blir ny marknadschef på företaget. Han ska arbeta med affärsutveckling och strategiska marknadsfrågor.
Publicerad den 8 April 2014
Jacob Sahlqvist. Bild: White
Jacob Sahlqvist. Monica von Schmalensee. Bild: Thomas Zaar
Monica von Schmalensee.

Närmast kommer Jacob Sahlqvist från Tengbom. Där var han affärsområdesansvarig för inredningsarkitektur och produktdesign.

– White är ett av Europas största arkitektkontor med stora resurser och ambitioner att växa internationellt. Här finns det möjligheter för mig att påverka och driva utvecklingen när det gäller arkitektur och design, säger Jacob Sahlqvist.

Jacob Sahlqvist är dessutom ordförande i bransch- och intresseorganisationen Sveriges Arkitekter som har omkring 12 000 medlemmar. Han är styrelseledamot i organisationen sedan 2004 och arbetar för att arkitekterna ska bli mer synliga i samhällsdebatten.
Jacob Sahlqvist har en masterexamen i arkitektur från Chalmers tekniska högskola och en masterexamen i inredningsarkitektur och design från Högskolan för Design och Konsthantverk.

– Vi är glada över att Jacob blir marknadschef på White. Han är en erfaren och duktig arkitekt med stort intresse för affärsutveckling och marknadsfrågor. Jacob har dessutom ett omfattande nätverk i Skandinavien vilket är värdefullt. Det här är en viktig rekrytering i vår strävan att bli det ledande Skandinaviska arkitektkontoret på den internationella marknaden, säger Monica von Schmalensee, vd på White.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige