Image
Monica von Schmalensee.

Monica von Schmalensee ny ordförande för IQ Samhällsbyggnad: "Hedrad, glad och inspirerad"

Karriär Monica von Schmalensee tar över ordförandeklubban i IQ Samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med rollen och vad hon ser som organisationens viktigaste uppgifter framöver.


Nya ledamöter i IQ Samhällsbyggnads styrelse

Karriär Ny ordförande och tre nya ledamöter tar plats i IQ Samhällsbyggnads styrelse.


Christer Larsson tillfällig riksarkitekt

Karriär Boverket anställer Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, som Sveriges första riksarkitekt. Christer Larssons tjänst sträcker sig till årsskiftet, eller tills dess ordinarie riksarkitekt är på plats. Boverket anställer samtidigt Monica von Schmalensee, ordförande i Rådet för hållbara städer, för att stötta verksamheten internt och externt under samma period.


Whites vd om toppuppdraget i London

Bygg/Arkitektur Londons borgmästare Sadiq Khan har utsett 52 rådgivare i arkitektur- och stadsbyggnadsfrågor. En av dessa har han hittat i utlandet: Whites vd Monica von Schmalensee. För Fastighetssverige berättar hon vad som väntar framöver.


Whites vd blir rådgivare i London

Karriär Monica von Schmalensee, vd på White, är från september 2017 rådgivare till Londons borgmästare, Sadiq Khan. Gruppen rådgivare som utsetts i ”Mayor´s Design Advocate Group” representerar högsta expertis inom arkitektur och stadsbyggnad.


Fastighetskvinnan
Emma Jonsteg, Johanna Frelin och Monica von Schmalensee diskuterar digitaliseringens inverkan på arkitekturen och det framtida stadsrummet.

Sveriges mest inflytelserika arkitekter om digitalisering

Fastighetskvinnan Digitaliseringen ses av vissa som det största paradigmskiftet sedan industrialiseringen. Hur påverkar digitaliseringen arkitekturen och framtidens byggnader och stadsrum? Tre av Sveriges mest inflytelserika arkitekter diskuterar detta på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.


Lennebo tar över som ordförande i SGBC

Bolag Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige, har valts till ny styrelseordförande för Sweden Green Building Council. Han tar över posten från Monica von Schmalensee, som varit föreningens ordförande sedan grundandet år 2009.


Nya ledamöter till AMF Fastigheters styrelse

Bolag Vid AMF Fastigheters extra bolagsstämma 11 maj valdes Susanne Lindh och Monica von Schmalensee till nya styrelseledamöter. Det innebär att styrelsen utökas med en person.


Christian Hermelin, Christina Bodin Danielsson, Monica von Schmalensee, Anders Hallquist och Rolf Andersson.

Här är juryn till Sveriges Snyggaste Kontor

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Nu presenteras årets jury för Sveriges Snyggaste Kontor.


Jacob Sahlqvist blir ny marknadschef på White

Karriär Jacob Sahlqvist återvänder till White och blir ny marknadschef på företaget. Han ska arbeta med affärsutveckling och strategiska marknadsfrågor.


White till final i New York

Bygg/Arkitektur White arkitekter har gått till final i en internationell arkitekttävling om hur New York ska skyddas mot stormar och klimatförändringar i framtiden. Det vinnande förslaget kommer att ligga till grund för utvecklingen av stadsdelen Queens som drabbades hårt av orkanen Sandy 2012.


Pyk ny marknadschef på White

Karriär Pontus Pyk har utsetts till marknadschef på White. Han efterträder Ulla Bergström som är ny kontorschef i Stockholm och kommer dela sin tid mellan rollen som marknadschef och som projekterande arkitekt.


Ny kommunikationschef på White

Bygg/Arkitektur Matti Kataja är ny kommunikationschef på White arkitekter. Han
kommer närmast från PR-byrån Prime där han har arbetat med
publicitet och public affairs-frågor.


De får utforma Kirunas nya stadskärna

Bygg/Arkitektur På måndagen presenterades det vinnande förslaget när det gäller Kirunas nya stadskärna.


Ulla Bergström blir Whites
nya kontorschef i Stockholm

Karriär Efter 18 år inom White tar Ulla Bergström ett nytt steg och blir kontorschef för White i Stockholm, som är det största av företagets fjorton kontor.


White utser hållbarhetschef

Arkitektur Anna Graaf har utsetts till hållbarhetschef på White.
- Anna är en av Europas främsta auktoriteter inom miljö och hållbarhet. Med henne som samlande kraft kommer vi att ta stora steg i arkitekturens viktigaste frågor, säger Monica von Schmalensee, vd på White.


Google stödjer Green Building Council i USA

Bygg Vid öppningen av US Green Building Councils konferens Greenbuild i San Fransisco tillkännagavs att Google stödjer USGBC i kampen för ökad öppenhet om vilka kemiska ämnen som finns i byggvaror. Detta genom en donation på tre miljoner dollar, motsvarande cirka 20 miljoner kronor.
Kemiindustrin i USA har hittills blankt vägrat att lämna ut uppgifter om kemiska ämnen i byggvaror.


Buskqvist ny kontorschef för White i Örebro

Karriär Viktoria Buskqvist har tillträtt tjänsten som ny kontorschef i Örebro. Hon efterträder Anders Ejdeholt.


White satsar i Västerås

Karriär Arkitektbyrån White tar steget in i Västerås genom att rekrytera Olov Gynt.


White öppnar i två nya länder

Bolag White har sedan tidigare åtta kontor i Sverige och två i Danmark. Nu öppnar arkitektbolaget kontor i två andra länder.