Image

Över 1 000 byggnader certifierade i Miljöbyggnad

Energi/miljö Det finns nu fler än 1 000 certifierade byggnader i Miljöbyggnad. Systemet, som togs i drift 2011, har vuxit starkt de senaste åren.
Publicerad den 20 Juni 2017
Över 1 000 byggnader har nu certifierats. Bild: AIX Arkitekter
Över 1 000 byggnader har nu certifierats.

– Det är jättestort för oss att nå tusen certifieringar. För ett par år sedan firade vi varje gång vi nådde ett jämnt hundratal i Miljöbyggnad, men den senaste tiden har det bara gått snabbare och snabbare, så vi väntade på nummer 1 000 som en ordentlig milstolpe att fira. Det är också roligt att den tusende byggnaden blev en befintlig byggnad. Det är det bestånd som redan finns som är den stora utmaningen. Fler och fler väljer nu att även ta hand om sitt befintliga bestånd, det ser vi på registreringarna i systemet, och det är en mycket positiv utveckling, säger Linda Kjällén, certifieringschef på Sweden Green Building Council.

Den tusende certifieringen i Miljöbyggnad gick till Akademiska Hus. Det är en del av ABE-skolan på KTH:s campus i Stockholm som nu uppnått Miljöbyggnad Silver.

– Akademiska Hus har som mål att Miljöbyggnadscertifiera alla nybyggnationer och större ombyggnationer, med Silver som lägsta nivå. Förutom en bra dialog med våra kunder kring långsiktigt viktiga frågor, ser vi även att systemet hjälper oss att hålla fokus på hållbarhetsperspektiven både under projektet men även under driften. Att arbeta hållbart är ett kontinuerligt arbete som inte har en tydlig start och slutpunkt, men att miljöcertifiera är väldigt konkret och ett gott resultat ger god tillfredsställelse för alla inblandade, säger Mia Edofsson, hållbarhetschef på Akademiska Hus.

Sweden Green Building Council ser nu fram emot att certifiera tusentals byggnader till framöver och att fortsätta utveckla systemet, som nyligen uppdaterades till version 3.0.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige