Image

Lennebo tar över som ordförande i SGBC

Bolag Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige, har valts till ny styrelseordförande för Sweden Green Building Council. Han tar över posten från Monica von Schmalensee, som varit föreningens ordförande sedan grundandet år 2009.
Publicerad den 13 Maj 2016
Reinhold Lennebo och Monica von Schmalensee. Bild: SGBC
Reinhold Lennebo och Monica von Schmalensee.

Reinhold Lennebo valdes av en enhällig föreningsstämma och fick stora applåder när valet var klart. Han har tidigare suttit i föreningens styrelse och var en av grundarna för sju år sedan.

- Vi har många utmaningar i samhället och det är med både glädje och stolthet som jag tar ordförandeklubban i en verksamhet som är så betydelsefull för hur vi ska klara utmaningarna i det hållbara samhällsbyggandet, säger Reinhold Lennebo.

- Det är med stor ödmjukhet och den största respekt som jag närmar mig uppdraget att ta över efter Monica von Schmalensee. Hon har varit så viktig för SGBC:s etablering och utveckling under sina år som ordförande och har dessutom genom sitt engagemang och kunnande satt ribban högt.

Under stämman valdes även nya styrelseledamöter och kommittéer och kommittéordförande klubbades för det kommande året. Stämman tog även ställning till förslag på nya stadgar, vilka accepterades av föreningens medlemmar efter en engagerad diskussion om formuleringar och hur förändringar skulle genomföras. Detta innebär att det kommer genomföras en extra stämma i november 2016.

- Det gläder mig att våra medlemmar är så engagerade i föreningens fortsatta arbete och hur vi ska gå framåt. Vi har vuxit mycket de senaste åren och de nya stadgarna har skrivits så att vi ska kunna växa ännu mer. Nu tar vi med oss stämmans förslag till hösten för att kunna göra just det i framtiden, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

Stämman avslutades med att avgående styrelseledamöter tackades för sitt engagemang. Monica von Schmalensee fick stående ovationer och en märkbart rörd Bengt Wånggren tackade henne för ett mycket gott samarbete:

- Monica har betytt oerhört mycket för föreningens utveckling och om jag ska beskriva henne med bara ett fåtal ord så är det: Visionär. Orädd. Nyfiken. Trygg. Hjälpsam. Uppdaterad. Och omtänksam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige