Image

White utser hållbarhetschef

Arkitektur Anna Graaf har utsetts till hållbarhetschef på White. - Anna är en av Europas främsta auktoriteter inom miljö och hållbarhet. Med henne som samlande kraft kommer vi att ta stora steg i arkitekturens viktigaste frågor, säger Monica von Schmalensee, vd på White.
Publicerad den 20 November 2012
Anna Graaf. Bild: White. Bild: White
Anna Graaf. Bild: White.

Civilingenjören Anna Graaf har arbetat på White i Göteborg sedan 2001 och har lång erfarenhet av att driva och samordna miljö- och hållbarhetsfrågor i såväl byggprojekt som stadsplanering. De senaste åren har hon även arbetat på den brittiska marknaden, där svensk hållbarhetskompetens är högt efterfrågad.

– Hållbarhet har blivit en självklarhet i all seriös arkitektur och byggverksamhet. Det har varit en spännande resa, och nu är det dags för nästa etapp, säger Anna Graaf.

Hon nämner tre faktorer som skyndat på utvecklingen. Den första var Al Gore och filmen ”En obekväm sanning”. Den andra faktorn var Boverkets nya byggnormer med strängare energikrav, och den tredje är certifieringssystemen som gjort det möjligt att jämföra byggnader efter samma kriterier.

– Det har verkligen lyft medvetenheten och satt fart på branschen, säger Anna som beskriver sin nya roll som en kombination av coach, ambassadör och visionär.

– Mitt jobb är att formulera en gemensam målbild för vårt arbete med miljö och hållbarhet och driva det framåt. Vi har stor och bred kunskap bland våra snart 700 medarbetare. Den kunskapen ska vi samla, paketera och förmedla både inom och utanför White.

Hon tillträdde tjänsten som hållbarhetschef för Skandinaviens största arkitektföretag den 15 november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige