Image
Emma Jonsteg, Johanna Frelin och Monica von Schmalensee diskuterar digitaliseringens inverkan på arkitekturen och det framtida stadsrummet.
Emma Jonsteg, Johanna Frelin och Monica von Schmalensee diskuterar digitaliseringens inverkan på arkitekturen och det framtida stadsrummet.

Sveriges mest inflytelserika arkitekter om digitalisering

Fastighetskvinnan Digitaliseringen ses av vissa som det största paradigmskiftet sedan industrialiseringen. Hur påverkar digitaliseringen arkitekturen och framtidens byggnader och stadsrum? Tre av Sveriges mest inflytelserika arkitekter diskuterar detta på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.
Publicerad den 12 Juli 2016

Panelen består av tre personer som rankades på platserna 1, 3 och 15 då tidskriften Rum tidigare i år listade de mest inflytelserika personerna i den svenska arkitekt- och designbranschen:

# Emma Jonsteg, som toppade tidskriften Rums maktlista 2016. Hon är vd för Utopia Arkitekter som hon 2008 grundade tillsammans med Mattias Litström. Hon är en av de starkaste rösterna i den svenska samhällsbyggnadsdebatten. Bland annat leder hon, på uppdrag av Svensk Byggtjänst, den populära podcasten Snåret.

# Johanna Frelin, som rankades som trea på Rums maktlista. Hon är sedan januari 2016 vd för Tengbom. Hon kom då närmast från vd-posten på Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare. Dessförinnan har hon innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.

# Monica von Schmalensee, som sedan 2011 är vd för White, Sveriges största arkitektkontor. Hon har arbetat för White sedan 1994. Hon lämnade nyligen över ordförandeskapet i Sweden Green Building Council, en post som hon hade innehaft sedan starten 2009.

Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 1 september. Det är ett brett fastighetsseminarium, som fokuserar på allt från transaktionsmarknaden till jämställdhets-, mångfalds, integrations- och HR-frågor.

Seminariet är unikt så tillvida att de allra flesta av talarna är kvinnor - män medverkar i de punkter som handlar om jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

Du anmäler dig till seminariet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY