Image

ISS-affären riskerar att spricka

Bolag EQT:s och Goldman Sachs försäljning av ISS till G4S riskerar att spricka. Det är inte säkert att G4S storägare går med på den nyemission som krävs.
Publicerad den 20 Oktober 2011

Försäljningen motsvarar ett pris på 130 kronor per aktie, att jämföra med de 100 kronor per aktie man planerade att börsintroducera ISS för i våras.

G4S-aktien föll med 16 procent efter att affären presenterades och flera mäklarhus har nedgraderat aktien, skriver Dagens Industri.

För att genomföra affären krävs en nyemission på 21 miljarder kronor, och det är nu tveksamt om storägarna går med på detta.

Enligt DI, som hänvisar till brittiska Telegraph, åkte G4S-chefen Nick Buckles i går till USA för att träffa några av bolagets investerare för att övertyga dem om att teckna sin andel i nyemissionen.

ISS-affären värderas till 54 miljarder kronor och skulle betyda att ett av världens största bolag, med 1,2 miljoner anställda, bildas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY