Image
Intea etablerar grönt finansieringsramverk.
Intea etablerar grönt finansieringsramverk. Bild: iStock

Intea etablerar grönt finansieringsramverk

Ekonomi/Finansiering Intea Fastigheter AB har etablerat ett grönt ramverk som möjliggör emission av gröna obligationer och certifikat. Syftet är att skapa möjligheter till grön finansiering av förvärv, befintliga fastigheter, projekt samt investeringar i förnyelsebar energi med höga krav på hållbarhet.
Publicerad den 1 Juni 2023

Ramverket för grön finansiering har tagits fram i samarbete med Nordea och följer branschstandard Green Bond Principles (International Capital Market Association) respektive Green Loan Principles (Loan Market Association).

– Etableringen av det gröna ramverket är ett naturligt steg i Inteas bredare hållbarhetsarbete. Intea har sedan tidigare grön säkerställd finansiering avseende en del av vårt fastighetsbestånd. Med det gröna ramverket skapar vi nu goda möjligheter att öka andelen grönt finansierade tillgångar väsentligt, säger Emil Jansbo, CFO vid Intea.

Ramverket har genomgått en oberoende extern utvärdering av CICERO Shades of Green och tilldelats det övergripande betyget Medium Green.

En rapport avseende gröna tillgångar kommer årligen att publiceras på bolagets webbplats.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige