Image
Nettoresultatet har gynnas av en försäljning på  67,7 miljoner kronor.
Nettoresultatet har gynnas av en försäljning på 67,7 miljoner kronor. Bild: iStock

Ilija Batljan Invests resultat fortsatt påverkat av SBB

Ekonomi/Finansiering Ilija Batljan Invest, som är storägare i SBB och ägare i flera börsnoterade bolag, minskade förlusten i det första kvartalet.
Publicerad den 7 Juni 2024

Ilija Batljan Invest äger numera bara en fastighet, som är belägen i Eskilstuna, med ett bokfört värde om 98 miljoner kronor. Bolaget har starkt fokus på att minska ned skuldsättningen och soliditet uppgick till 40 procent (59). Justerad soliditet uppgick till 44 procent (63).

Hyresintäkterna uppgick till 1,2 miljoner kronor (5,5), en minskning med 78,2 procent mot föregående år.
Driftnettot uppgick till -0,6 miljoner kronor (4,2), en minskning med procent mot föregående år.
Resultatet före skatt var -31,4 miljoner kronor (-510,4). Resultatet efter skatt blev -34,4 miljoner kronor (-510,8).

Nettoresultatet gynnas av försäljning av tillgångar med 67,7 miljoner kronor (0). Bolagets resultat fortsätter att påverkas SBB:s negativa värdeförändringar.

Bolaget har till om Q1 återköpt egna gröna obligationer för 33 miljoner kronor. I december avtalade Ilija Batljan Invest med Logistea om försäljning av tomträtten Rustebud 1:161 i Karlstad samt fastigheten Skiffern 2 i Nybro med ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 188,8 miljoner kronor. Logistea betalar för fastigheterna kontant och med en tvåårig säljarrevers om 20 miljoner kronor. Den 30 januari frånträdde Ilija Batljan Invest fastigheterna i Karlstad och Nybro.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige