Image
Det nya cityvaruhuset i Stockholm blir 8 000 kvadratmeter stort och sträcka sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian.
Det nya cityvaruhuset i Stockholm blir 8 000 kvadratmeter stort och sträcka sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian. Bild: BSK Arkitekter

Ikea öppnar cityvaruhus i Gallerian

Uthyrning Ikea tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian, ägt av AMF Fastigheter. Cityvaruhuset öppnar sommaren 2022.
Publicerad den 9 Juli 2021

Det nya cityvaruhuset, som öppnar sommaren 2022, är en del av Ikeas större satsning på Stockholm. Fram till 2025 planerar Ikea att öppna totalt fyra nya butiker i olika format och redan nästa vecka öppnar den första – en planeringsstudio i Bromma

– Det här är en fantastisk nyhet som vi har sett fram emot att berätta om under en tid. Gallerian, som sedan starten har varit en folklig och mångsidig handels- och mötesplats, välkomnar nu ett av Sveriges mest uppskattade och folkkära varumärken. Vi är väldigt stolta över att Ikea väljer att öppna i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef på Gallerian.

AMF Fastigheters utveckling av det nya citykvarteret Urban Escape och omvandlingen av nya Gallerian har inneburit en stor förändring, inte bara av platsen utan också av city. Gallerian idag utgör en central del i visionen om att skapa ett levande citykvarter mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Ikeas kommande etablering bidrar ytterligare till den visionen och är ett bevis på citys dragningskraft.

– Att Ikea flyttar in i Gallerian är en historisk satsning som kan ses som ett tecken på citys återtåg efter pandemins slumrande. Många har längtat efter fysiska möten människor emellan och att känna den puls som finns i stadskärnor. Med denna och andra etableringar blåser vi tillsammans nytt liv i staden och jag är övertygad om att det kommer att få fler att återupptäcka både vad Stockholms city och Gallerian har att erbjuda, säger Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter.

Varuhuset kommer att ligga i Gallerians södra del med skyltfönster mot Jakobsgatan och Regeringsgatan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige