Image

Ikea bildar nytt köpcentrumbolag

Bolag Ikea bildar ett nytt globalt fastighetsbolag, som ska äga köpcentrum kring Ikeas varuhus. - Jag kan inte kommentera hur detta kommer att påverka oss, säger Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres, till Fastighetssverige.
Publicerad den 17 Februari 2015

Genom en intern Ikea-affär bildas nya Ikea Centres:

Ikea Group köper resterande 51 procent av Inter Ikea Centre Group från Inter Ikea Group och bildar nya Ikea Centres.

Ikea Centres består av 45 köpcentrum i Europa, Kina och Ryssland, och just nu pågår ett investeringsprogram där totalt cirka 30 miljarder kronor satsas på att bygga 20 nya köpcentrum, enligt Dagens Industri.

I Norden drivs köpcentrumen kring Ikeavaruhusen främst av Ikano Retail Centres, som ägs av Ikea Group och Ikano, som ägs av familjen Kamprad.

- Jag kan i nuläget inte kommentera hur detta kommer att påverka oss. Det pågår diskussioner och under tiden arbetar vi som vanligt, säger Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres till Fastighetssverige.

John Tegnér är vd för nya Ikea Centres.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige