Image

Ikano Bostad köper nästan 1 200 lägenheter

Transaktioner Ikano Bostad köper elva bostadsfastigheter med 1 172 lägenheter i Hagsätra, Stockholm, av Svenska Bostäder för 890 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Mars 2012

De upprustningar som pågår fullföljs av Ikano Bostad.

- Vi känner oss både glada och stolta över att vi nu får möjlighet att köpa ytterligare 1 200 lägenheter i södra Stockholm. Det nya förvärvet passar väl in i vår långsiktiga strategi att äga, förvalta och bygga bostäder i Stockholmsregionen, säger Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad.

Sedan tidigare äger och förvaltar Ikano Bostad 1 800 lägenheter i Bandhagen varav 500 i Hagsätra. Ikano Bostad har även byggt bostadsrätter på Bjursätragatan i Rågsved, där sista etappen färdigställdes i början av året.

- Ikano Bostad ser seriöst och långsiktigt på att äga och förvalta hyresrätter i Stockholm. Vi välkomnar dem som ny ägare av husen, och frigör i den här affären resurser som används till vår egen fortsatta satsning på upprustning och nyproduktion, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder.

- Ett växande Stockholm kräver nya bostäder och fungerande stadsdelar. Genom försäljningen frigör vi kapital för de fortsatt viktiga investeringarna i nyproduktion och upprustning, säger Svenska Bostäders ordförande Berthold Gustavsson (M).

Newsec var rådgivare åt Svenska Bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige