Image

Socialdemokraterna anmäler Stockholms stads jätteaffärer

Juridik Socialdemokraterna anmäler förra veckans jätteaffärer – i vilka tre kommunala bostadsbolag säljer 2 882 lägenheter – till Stockholms stads revisorer.
Publicerad den 12 Mars 2012

Socialdemokraterna menar att handläggningen har skett i de tre bolagsstyrelserna på mindre än en vecka. Socialdemokraterna menar också att informationen kring hur värderingarna har genomförts har varit bristfällig.

– Vi har haft en rad affärer i Stockholm där den borgerliga majoriteten, i sin ideologiskt motiverade försäljningsiver, avyttrat stadens egendom till ett alltför lågt pris. I en så stor affär som nu är aktuell är det viktigt att revisorerna gör en grundlig utredning av hur värderingarna gjorts så att den borgerliga majoriteten inte återigen rear ut stockholmarnas egendom, säger Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

Socialdemokraterna uppmanar stadens revisorer att granska hanteringen av utförsäljningen.

– Att avyttra ett så stort antal lägenheter utan att med en rad beskriva hur värderingen är gjord skapar misstro mot affären. Det är omöjligt att avgöra om försäljningarna är motiverade affärsmässigt och utifrån bolagens bästa, säger Leif Rönngren (S), styrelseledamot i Stockholmshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige