Image

IHF Bostad köper i Örebro

Transaktioner IFH Bostad köper 239 lägenheter i Örebro av SPG Bostad, en del av Scandinavian Property Group.
Publicerad den 7 Juli 2015
Henrik Jussi-Pekka. Bild: Möller & Partners
Henrik Jussi-Pekka.

Det handlar om fastigheten Kryddkrassen 1, belägen i universitetsområdet, där det år 2014 uppfördes en byggnad med 92 lägenheter, och fastigheten Gasugnen 24, belägen i området Österport, det uppförande av 147 lägenheter samt kommersiella lokaler pågår.

Totalt omfattar fastigheterna 13 000 kvadratmeter.

Tillträde sker i augusti 2015 respektive Q4 2016.
- Vi är glada att göra affär med IHF Bostad. IHF Bostad ställer höga krav på kvalitet och genomförande som är otroligt viktigt för oss. I och med försäljningen frigör vi kapital för att öka byggnadstakten av nya bostäder, säger Tobias Emanuelsson, SPG.

- Genom detta förvärv etablerar vi oss i ytterligare en växande regionstad och ser mycket fram emot att successivt bygga upp fastighetsbeståndet. Vi hoppas att vårt första samarbete med bostadsutvecklaren SPG Bostad även leder till fler affärsmöjligheter framöver, säger Henrik Jussi-Pekka, IHF Bostad.

JLL har varit rådgivare till SPG Bostad i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY