Image

Gavlegårdarnas försäljning klar

Transaktioner Gavlegårdarnas försäljning av de 737 lägenheterna i Sätra och Bomhus är nu genomförd. Köpeskillingen blev 468 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Mars 2015
Annons
Image
Gavlegårdarna säljer till IHF Bostad. Bild: Gavlegårdarna
Gavlegårdarna säljer till IHF Bostad.

Gavlegårdarna säljer 737 lägenheter i Sätra och Bomhus till IHF Bostad, en samägd fastighetskoncern mellan Ica-handlarnas Förbund och Möller & Partners. Köpeskillingen är 468 miljoner kronor.

Anledningen till försäljningen är framförallt att frigöra kapital för nyproduktion så fler lägenheter kan byggas i Gävle.

– Vi är glada att få IHF Bostad till Gävle och vi känner att det är en seriös köpare som precis som oss vill vara en bra hyresvärd och som har ambitioner att bidra till att Gävle utvecklas ytterligare, säger Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna.

Södra Fisken Fastighets AB utgör moderbolag i fastighetskoncernen som arbetar under varumärket IHF Bostad. Bolaget är ett svenskt aktiebolag inriktat på ett långsiktigt ägande av bostadsfastigheter.

Sedan IHF Bostad bildades har beståndet vuxit till ett totalt värde om knappt två miljarder kronor och i dag finns cirka 2 000 lägenheter under förvaltning. Avsikten är att avsevärt öka beståndet fram till 2020 med målsättningen att bli en av de ledande bostadsförvaltarna i Sverige.

- Vi välkomnar våra nya hyresgäster och är glada över att kunna genomföra vårt fjärde kommunförvärv sedan start, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners.

- Köpet är en del av vår långsiktiga strategi att växa inom segmentet bostäder. Beståndet är sammantaget en bra förvaltningsenhet och skapar en utmärkt plattform för att växa ytterligare i kommunen. Vi ser mycket positivt på Gävles framtid ser fram emot en fortsatt samverkan med Gavlegårdarna.

Gavlegårdarna kommer att även efter försäljningen att vara en stor fastighetsägare i såväl Sätra som Bomhus.

– Vi känner oss nöjda med försäljningen då den ger oss möjlighet att öka takten på nybyggnationen, säger Cathrine Holgersson.

NAI Svefa har varit rådgivare till säljaren Gavlegårdarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige