Image
Hög kostnadsutveckling är utgångspunkten för landets hyresvärdar när nästa års förhandlingar väntar.
Hög kostnadsutveckling är utgångspunkten för landets hyresvärdar när nästa års förhandlingar väntar. Bild: iStock

Hyresvärdarnas argument inför nästa års förhandlingar

Ekonomi/Finansiering Idag presenterade Fastighetsägarna en rapport som visar att kostnadsutvecklingen i branschen ökat med minst 15 procent. Detta blir en utgångspunkt när lokala förhandlingar om nästa års hyra förväntas inledas inom kort.
Publicerad den 31 Maj 2024

Kostnaderna i fastighetsbranschen fortsätter att stiga, det visar den rapport som Fastighetsägarna presenterar idag. I den menar man också att lönsamhetsutmaningarna blir stora om inte hyran hänger med.

– Rapporten, som utgår från trepartsmodellen, visar på ökningar på åtminstone 15 procent. Detta är en tydlig indikation på att vi behöver högre hyreshöjningar än föregående år, säger Tomas Ernhagen, chefekonom Fastighetsägarna Sverige.

Vanligtvis brukar hyresförhandlingarna starta på hösten. I år kommer hyresförhandlingarna att starta tidigare på vissa orter i landet eftersom förhandlingsprocessen är så långdragen. Målet är att komma överens om 2025 års hyror under 2024. Detta för att hyresgästerna i god tid före årsskiftet ska få besked om sin nya hyra för 2025, menar man från Fastighetsägarnas sida.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige